EtusivuUutisetHelatukulla satojen vetimien valikoima

Helatukulla satojen vetimien valikoima

Helatukun valikoimasta löytyy satoja tyylikkäitä ja kestäviä vetimiä muun muassa keittiön ja kylpyhuoneen kalusteisiin. Lukuisiin vaihtoehtoihin voi tutustua Helatukun 40-vuotisjuhlissa, kun yritys järjestää avoimien ovien ammattitapahtuman 13.–14. lokakuuta Seinäjoella.

Helatukulla on valtava vedinvalikoima. Myyntijohtaja Juha Laitamäki laskee, että yrityksen varastosta löytyy runsaan 500 mallin valikoima. Näiden lisäksi toimitusmyynnissä on karkeasti arvioiden noin 25 000 eri vaihtoehtoa.

Malleja on moneen eri makuun: niin trendien harjalla olevia vetimiä kuin klassisia malleja. Laitamäen mukaan myös vetimiltä halutaan tänä päivänä yhä enemmän yksilöllisyyttä.

VEDIN KRUUNAA KALUSTEEN

Helatukun valikoimasta löytyvät niin D-vetimet, kaarivetimet, tankovetimet, kuppivetimet, nupit, exclusive-vetimet, profiilivetimet kuin erikoisvetimetkin.

Vedin on kalusteen yksityiskohta, joka toimii ikään kuin pisteenä i:n päällä. Koostaan huolimatta sillä on iso merkitys sisustuksen ilmeeseen. Vetimet uusimalla saa myös uutta ulkonäköä olemassa oleviin kalusteisiin.

Nupit ovat vallanneet paikkansa kalusteiden vetiminä. Juha Laitamäen mukaan tämä trendi on jatkunut useamman vuoden ajan ja nuppien suosio näyttää kasvavan edelleen.

Kalusteiden ovirakenteisiin integroituvien vetimien kysyntä on niin ikään noussut. Valikoimassa on runsaasti eri malleja, joissa on huomaamaton takakiinnitys.

Vetimien trendiväreistä ylivoimainen ykkönen on musta. Toinen selkeä suosikki on rts.

Oviväreissä trendinä ovat pehmeät maanläheiset sävyt, kuten Savi, Ajopuu, Kasmir, Mulperi tai Salvia. Helatukun tulevia uutuuksia ovatkin ovien kanssa saman sävyiset vetimet ja nupit.

Asuntomessuilla vastaavia vetimiä oli muutamissa kohteissa ja Laitamäki näkeekin, että pehmeäsävyiset maalatut vetimet ovat tulevaisuuden kiinnostavin uutuustuote vedinvalikoimassa.

Keittiön tai kylpyhuoneen katseenvangitsija saattaa olla kuparinen tai messinkinen hana, allas tai suihku. Jotta tyyli ja kokonaisuus on hallittu, on vetimienkin oltava samaa sävyä. Esimerkiksi messinki hanalle vaihtoehtoja löytyy eri sävyisiä ja kiiltävästä harjattuun messinkivetimeen.

Vedinmallia valittaessa kannattaa Juha Laitamäen mukaan miettiä ulkonäön lisäksi käyttökohdetta. Etenkin keittiön vetimissä on tärkeätä niiden käytettävyys ja käytännöllisyys.

– Vetimien muotokieli on aikaisempaa pehmeämpi, eli on menty kohti pyöreämpää viimeistelyä. Tällainen vedin on helpompi pitää puhtaana kuin kantikas malli.

Isoissa projektikohteissa vetimien valintaan vaikuttaa ennen kaikkea toimivuus ja kestävyys. Suosikki on edelleen kahvavedin, useimmiten rts-vedin kulutuskestävyytensä vuoksi.

 

SELKEÄTÄ JA KORISTEELLISTA

Euroopan trendeistä Juha Laitamäki toteaa, että Keski-Euroopassa skandinaavinen muotokieli on entistä suositumpi. Nyt halutaan selkeitä muotoja toisin kuin aikaisemmin, jolloin suosittiin koristeellisempaa tyyliä, kuten edelleen maanosan eteläisimmissä maissa.

– Helatukulla on tavarantoimittajia ympäri Eurooppaa, joten vedinvalikoima on myös sen mukainen, eli tarjontaa on jokaiseen makuun.

UUDET VEDINMALLIT TUTUIKSI

Helatukku ottaa hyvin huomioon suunnittelijat ja myymälät. Vedinmallien näkyvyys ja tunnettavuus varsinkin uutuustuotteilla on tärkeää, jotta uudet trendit, värit ja muodot tulevat tutuiksi niin kuluttajille kuin suunnittelijoillekin.

Uusia malleja pyritään saamaan heti julkaisun jälkeen kalustemyymälöihin esille sekä toimittamaan suunnittelijoille malleja ja materiaalia. Moni suunnittelija ja kalustemyymälä kerääkin mallipankkia. Suunnittelija näkee asiakkaan kokonaisuuden selkeästi, mutta loppuasiakkaan on usein hankala hahmottaa valmista suunnitelmaa ilman vetimen konkreettista malli-, sävy- tai koko esimerkkiä.

Vedin onkin juuri se yksityiskohta, jonka pienillä yksityiskohdilla saadaan hienosäädettyä kokonaisuus. Sijoitetaanko vetimet pystyyn vai vaakaan, onko sävy kromi vai harjattu rst-look ja onko 160mm liian leveä vai olisiko 128mm kuitenkin sirompi vaihtoehto. Vetimen valinnalla on suuri merkitys.

 

Ota meihin yhteyttä!

puh 029-123 9400
mail@helatukku.com

 

Copyright © 2024 Helatukku
Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ostoskori