EtusivuUutisetHela-alan myynnin vahva rakentaja

Hela-alan myynnin vahva rakentaja

Helakonserni HtF Group vahvisti osaamistaan 30.5. alkaen, kun yrityksen liiketoimintajohtajaksi astui koko hela-alan tuntema, pohjalaislähtöinen Pasi Kallio. Kallion syntymäkaupunki on Vaasa ja nuoruusvuodet hän vietti Kauhajoella, josta opiskelut ajoivat nuoren miehen Seinäjoelle. Valmistumisen jälkeen hän lähti töiden perässä Etelä-Suomeen ja tällä hetkellä Pasi asuu vaimonsa ja yhdeksänvuotiaan tyttärensä kanssa Lahdessa.

Hela-alan mielenkiintoiset tuotteet

Hela-alalla Kallio, (47 v), on työskennellyt lähes koko työuransa. Miksi? -Hela-ala on aidosti kiinnostava, ja olen aina pitänyt heloista tuotteina, sillä ilman niitä kalusteet olisivat vain kasa levyjä, ilman mitään toimintoa tai muotoa. Hela-ala linkittyy läheisesti sekä puusepän- ja rakennusteollisuuteen, joten mitä paremmin alan toimijat pystyvät toimittamaan asiakkailleen hyviä tuotteita, sitä paremmat mahdollisuudet suomalaisella kaluste- ja rakennusteollisuudella on pärjätä myös kansainvälistyneillä markkinoilla, Kallio valottaa.

Urallaan Kallio on työskennellyt mm. lähes yhdeksän vuotta Stalalla johtotehtävissä, vastaten mm. myynnin johtamisesta. Tuona aikana hän kiritti yrityksen tuloksen yli satakertaiseksi. Tämä tulos tehtiin sitkeällä työllä, jossa verkostoiduttiin kansainvälisesti alan tärkeiden toimijoiden kanssa.

Kysyttäessä kolme tärkeintä asiaa, jotka Kallio on oppinut edellisistä työpaikoistaan, hän luettelee ensimmäiseksi ihmisten voiman ja potentiaalin. Työssään täytyy uskoa itseensä ja kykyihinsä. Toinen merkittävä oppi on ollut, että positiivinen ajattelu on aina kaiken menestyksen alku. Kolmas seikka on muistaa, että aktiivisuus palkitaan aina.

-Tartun innolla uuteen työhöni. Olen jo n. 10 vuoden ajan HtF Groupin yhteistyökumppanina toimiessani nähnyt, miten vahva tekemisen meininki konsernissa on. On hienoa päästä osaksi tätä innovatiivista tekemistä ja siivittää omalla kokemuksellani ja osaamisellani asioita jälleen uudelle, menestyksekkäälle polulle.

Mitkä ominaisuudet tekevät hyvän liiketoimintajohtajan?

Kallio taustoittaa tähän omaa työkokemustaan. – Olen tehnyt urallani mielenkiintoisen matkan tilausten vastaanottajasta aina toimitusjohtajatehtäviin saakka ja palvellut niin pientä kuin suurta asiakaskuntaa, kotimaassa ja yli kymmenessä vientimaassa, aina itse myös myyntivastuullisena ja n. 13 vuotta myyntijoukkoja johtaen. Tällä kokemuksella uskon vahvasti tietäväni miten mennään eteenpäin. Menestyksen saavuttaminen on kuitenkin rakentunut tietynlaisen nöyryyden kautta, sillä mitään ei voi pitää itsestään selvänä. Olen edelleen oppimispolulla ja toivon auttavani muita samalla oppimismatkalla kohti yhä parempaa menestystä ja pitämään hauskaa sillä matkalla. Kiinnostus, innostus, nöyryys, oppimishalu ja esimerkin näyttämisen ovat hyvän liiketoimintajohtajan tärkeimmät ominaisuudet.

Vapaa-aikana ladataan akkuja

Pasi nauttii vapaa-aikanaan sosiaalisen työn vastapainona metsän hiljaisuudesta ja jokavuotiset, viikon verran kestävät, yksin tehdyt kalavaellukset Lappiin ovat tulleet tärkeäksi palautumiskeinoksi kiireiselle arjelle. -Pidän kunnostani huolta myös kuntosalilla puntteja kolistellen ja kahvakuulaillen. Moottoripyöräily ja sitä kautta osallistuminen MKKV:n eli motoristit koulukiusaamista vastaan – toimintaan on myös minulle tärkeää, Kallio kertoo.

Kolmen adjektiivin kuvaus

Kun Pasia pyydetään kuvailemaan itseään kolmella adjektiivilla, hän naurahtaa, että tätä pitäisi varmasti kysyä muilta.

-Toivon, että muut näkevät minut positiivisena, energisenä ja innostuneena/innostavana ihmisenä.

Copyright © 2024 Helatukku
Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ostoskori