EtusivuUutisetAntibakteeriset materiaalit edistävät hygieniaa

Antibakteeriset materiaalit edistävät hygieniaa

Valveutuneisuutemme tartuntatautien leviämistä kohtaan on kasvanut merkittävästi lyhyellä aikavälillä. Koronaepidemia on pakottanut meidät kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota hygieniaan ja turvallisuuteen. Pyrkimyksemme torjua tautien tarttumista ovat ohjaamassa myös tila- ja kalustesuunnittelua.

 

Tietoisuus tartuntariskeistä ohjaa tilasuunnittelua

Tartuntoja aiheuttavia mikrobeja siirtyy ihmisestä toiseen paljolti kosketuspintojen kautta. Erilaisia mikrobeja ja bakteereja löytyy kaikkialta: hissin nappuloista, kaupan kassapäätteiltä, oven kahvoista, kaappien vetimistä, portaiden kaiteista, keittiön pinnoilta jne.

Kokemuksemme korona-ajasta ovat myötävaikuttamassa siihen, että tilojen suunnittelua ohjaavat hygieniavaatimukset tulevat kehittymään ja korostumaan merkittävästi tulevaisuudessa. Erityisesti julkisten tilojen suunnittelussa ja kalustamisessa tullaan kasvavassa määrin ottamaan turvallisuus- ja hygienia-asiat huomioon.

Tilojen ja kalusteiden helppo puhdistettavuus korostuu entisestään. Sisustuksen ja pintojen tulisi olla muotoilultaan mahdollisimman pelkistettyjä: kovat, sileät ja kiiltävät pinnat ovat koristeellisempia vaihtoehtoja helpompia siivota. Liiketunnistimen avulla toimivat vesihanat ja saippua-annostelijat tekevät käsien pesusta sekä vaivattomampaa että hygieenisempää. Automaattisesti aukeavien ovien avulla vältytään koskettamasta ovenkahvoja. Antibakteerisuus ja sen hyödyntäminen tuotteissa ja materiaaleissa yleistyy kovaa vauhtia erityisesti julkisissa tiloissa, kuten sairaaloissa, ravintoloissa, hotelleissa, toimistoissa ja wc-tiloissa. Hyvä hygienia syntyy monesta asiasta!

 

Antibakteeriset pinnat edistämässä hygieniaa

Helatukku vastaa kasvaviin hygieniavaatimuksiin tarjoamalla asiakkailleen antibakteerisia tuotevaihtoehtoja. Antibakteeriset valmistusmateriaalit vaikeuttavat bakteerien viihtymistä tuotteen pinnalla ehkäisten pintojen koskettelusta aiheutuvaa tartuntatautien leviämistä.

Helatukulla on valikoimissaan Westag & Getalitin antibakteerisia sisustuslaminaattilevyjä, joita voidaan käyttää esimerkiksi keittiön välitilamateriaalina. Myös osa Helatukun vetimistä on antibakteerisella pinnoitteella käsiteltyjä. Asiakkaan halutessa voidaan muitakin vetimiä maalauttaa antibakteerisella maalilla tai lakalla.

Helatukun myymien antibakteeristen tuotteiden teho perustuu niistä irtoaviin hopeaioneihin, jotka vaikeuttavat mikrobien lisääntymistä. Pintojen puhdistaminen ei heikennä antibakteerisen materiaalin tehoa.

Westag & Getalitin antibakteerinen sisustuslaminaatti sopii erinomaisesti keittiön välitilamateriaaliksi. Sävy Musta liuske.

 

 

Mustaa Cubix-vedintä on mahdollista saada antibakteerisena.

 

Basic Aseptic on antibakteerinen vaihtoehto Basic-vetimille. Antibakteerisen vaihtoehdon tunnistaa vetimen takaa löytävästä AL-merkinnästä.

 

Haluatko tietää lisää Helatukun antibakteerisista tuotteista ja materiaaleista? Myyntitiimimme kertoo sinulle mielellään tilojen hygieniaa edistävistä ratkaisuista. Ota yhteyttä!

 

Copyright © 2024 Helatukku
Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ostoskori